mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Gruszka w czekoladzie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka, prosta i bardzo smaczna propozycja dla ukochanej osoby na walentynki :)

Gruszka w czekoladzie. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gruszka w czekoladzie.

 

  • 1 duża gruszka konferencja
  • 3 łyżeczki kremu czekoladowego np. Nutella lub 40 g czekolady mlecznej lub gorzkiej

 

Sposób przygotowania:

Gruszka w czekoladzie.
Gruszkę myję, obieram cienko ze skórki, zostawiając ogonek i ścinając spód owocu, aby gruszka mogła swobodnie stać na talerzyku. Krem czekoladowy przekładam do małej miseczki, wkładam do mikrofalówki na 1 minutę i rozpuszczam. Obraną gruszkę oblewam czekoladową mazią z góry łącznie z ogonkiem. Jeśli nie mamy kremu, możemy do polania gruszki użyć czekolady. W tym przypadku czekoladę łamię na kostki, wkładam do miseczki, umieszczam ją nad parą i roztapiam w kąpieli wodnej. Dalej postępuję jak w przypadku kremu czekoladowego. Taką gruszkę można podać z lodami czy bitą śmietaną.
Gruszka w czekoladzie.
gruszkę obieram cienko zostawiając ogonek i ścinając spód lekko
Gruszka w czekoladzie.
Krem czekoladowy przekładam do miseczki i roztapiam

Tagi:

czekolada