Sposób przygotowania:
Gruszki w migdałach i cieście francuskim
Gruszki oczyszczamy, miąższ kroimy w kostkę. Razem z cukrem dusimy, zalewamy 6-cioma łyżkami wody, dusimy ok. 10 minut. Następnie owoce przecieramy przez sitko.
Ciasto rozwałkowujemy (niezbyt cienko) i wykrawamy kółeczka o średnicy ok. 10 cm. Smarujemy je rozkłóconym żółtkiem wymieszanym z cukrem i smażymy je ok. 15 minut w 220 stopniach. Do musu jabłkowego dodajemy migdały i mieszamy. Masą przekładamy ciasto francuskie, wierzch posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto rozwałkowujemy (niezbyt cienko) i wykrawamy kółeczka o średnicy ok. 10 cm. Smarujemy je rozkłóconym żółtkiem wymieszanym z cukrem i smażymy je ok. 15 minut w 220 stopniach. Do musu jabłkowego dodajemy migdały i mieszamy. Masą przekładamy ciasto francuskie, wierzch posypujemy cukrem pudrem.