Sposób przygotowania:
Grzane piwo z przyprawami
Grzane piwo w okresie jesienno-zimowym jest znacznie lepsze od tradycyjnego, które najlepiej podawać schłodzone. Ja wybrałam jasne piwo- ciemne może okazać się już zbyt aromatyczne, a po podgrzaniu karmel może równie dziwnie zmienić swój smak i wcale nie będzie już tak dobry i lekko słodki a wręcz gorzki. Jasne piwo przelewam zatem do rondelka i wstawiam nad delikatny płomień. Nie możemy dopuścić do wrzenia piwa, bo nie będzie nadawało się do spożycia. Cały czas mieszając dodajemy sproszkowany cynamon, imbir w proszku, kardamon oraz kilka goździków. Zamiast tego możemy użyć gotowej mieszanki do piwa i wina, którą dostaniemy w prawie każdym markecie za mniej więcej złotych 2 :) Na koniec dolewamy trzy duże łyżki soku malinowego. Oczywiście im więcej go damy tym nasze piwo będzie słodsze. Kiedy piwo zabarwi się dostatecznie ściągamy je z ognia i przelewamy do kubków. Pijmy z umiarem, bo na prawdę smacznie się prezentuje i łatwo stracić głowę ! ;) Smacznego!