BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Grzanki w jajku

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dzisiaj serwuję mojej rodzince grzanki w jajku, grzanki bardzo smaczne, które moja rodzinka uwielbia

Grzanki w jajku Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Grzanki w jajku

 

  • jajka 3 szt,
  • przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • kromki chleba,
  • olej do smażenia,
  • ketchup,

Sposób przygotowania:

Grzanki w jajku
Jajka wbijamy do miski lub talerza głębokiego roztrzepujemy widelcem razem z przyprawami.

Do rozbełtanych jajek wkładamy kromki chleba i obtaczamy z obydwu stron.

Następnie kromki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z jednej a następnie z drugiej strony na złoty kolor.

Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.

Podajemy polane ketchupem.
Grzanki w jajku
Jajka rozbełtać z przyprawami do połączenia skłądników
Grzanki w jajku
Kromki chleba wkładać do rozbełtanych jajek obtaczać z jednej i drugiej strony
Grzanki w jajku
Kromki wkłądać na dobrze rozgrzany olej i smażyć z jednej strony
Grzanki w jajku
Nastepnie obrucić i smażyć z drugiej strony na złoty kolor
Grzanki w jajku
Po usmażeniu kłaść na papierowym ręczniku w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu