Sposób przygotowania:
Smażona kanapka z papryką i jajkiem
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Papryki myjemy i usuwamy pestki oraz białe części, kroimy w kosteczkę. Boczek kroimy w kosteczkę. Jajko wybijamy do miseczki i dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
Z chleba wyjmujemy środek i zostawiamy skórkę z 1 cm rantem.
Pokrojone warzywa i boczek smażymy na rozgrzanym oleju około 4 - 5 minut.
Formujemy kształt środka chleba i wkładamy skórkę od chleba, wylewamy jajko i smażymy, aż jajko się zetnie. Bardzo ostrożnie przekładamy na talerz za pomocą łopatki.
Z chleba wyjmujemy środek i zostawiamy skórkę z 1 cm rantem.
Pokrojone warzywa i boczek smażymy na rozgrzanym oleju około 4 - 5 minut.
Formujemy kształt środka chleba i wkładamy skórkę od chleba, wylewamy jajko i smażymy, aż jajko się zetnie. Bardzo ostrożnie przekładamy na talerz za pomocą łopatki.