Sposób przygotowania:
Pesto z liści rzodkiewek
Listki z rzodkiewek opłukać i osuszyć ale muszą być z uprawy ekologicznej. Następnie pokroić drobno, ser żółty zetrzeć na tarce grubszej. Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni.
Włożyć składniki do kielicha blendera lub malaksera, wlać oliwę i dodać orzechy pokrojone drobniej, ząbki czosnku. Zmiksować i przełożyć do słoika, można zalać oliwą po wierzchu i włożyć do lodówki.
Podawać z makaronem lub ryżem, czy kaszą.
Włożyć składniki do kielicha blendera lub malaksera, wlać oliwę i dodać orzechy pokrojone drobniej, ząbki czosnku. Zmiksować i przełożyć do słoika, można zalać oliwą po wierzchu i włożyć do lodówki.
Podawać z makaronem lub ryżem, czy kaszą.