Sposób przygotowania:
Kanapki z chleba panierowane w jajku i opiekane
Chleb pokroić na kromki dowolnej grubości jeżeli mamy nie krojony.
Jajka roztrzepać widelcem w miseczce z solą, pieprzem i dowolnymi ziołami ulubionymi.
Dodać mleko i wymieszać, zanurzać kromki chleba w masie jajecznej i przekładać na gorącą patelnię z rozgrzanym olejem rzepakowym.
Smażyć na złoty kolor z obu stron i wyjąć na papierowy ręcznik aby trochę tego tłuszczu ociekło.
Jajka roztrzepać widelcem w miseczce z solą, pieprzem i dowolnymi ziołami ulubionymi.
Dodać mleko i wymieszać, zanurzać kromki chleba w masie jajecznej i przekładać na gorącą patelnię z rozgrzanym olejem rzepakowym.
Smażyć na złoty kolor z obu stron i wyjąć na papierowy ręcznik aby trochę tego tłuszczu ociekło.