ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Grzanki w jajku z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowuję te grzanki zawsze wtedy gdy mam nieświeże pieczywo, które można jeszcze smacznie wykorzystać :)

Grzanki w jajku z patelni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grzanki w jajku z patelni

 

  • 1 bułka (może być nieświeża)
  • 1 jajko
  • dowolne dodatki np. ser żółty, szynka
  • sól,
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Grzanki w jajku z patelni
Bułkę przekroić na pół, jajko roztrzepać i posolić. Każdą połówkę bułki dokładnie obtoczyć w jajku i kłaść na patelni z odrobiną tłuszczu spodem do góry. Podsmażamy chwilkę a następnie przerzucamy na drugą stronę. Na połówki kładziemy po plasterku sera żółtego i szynki. Przykryć patelnię pokrywką i smażyć na małym ogniu aż ser się rozpuści. Na koniec polać ketchupem i gotowe. Smacznego :)
Grzanki w jajku z patelni
Tu połówki bułki gotowe do jajecznej kąpieli :)
Grzanki w jajku z patelni
Grzanki już w połowie podsmażone , nakładamy ser i szynkę