Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Grzanki z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Grzanki z masłem czosnkowym z grilla są moja ulubioną wariancją smakową, przygotowuje je zawsze kiedy nadarzy się ku temu okazja,

Grzanki z grilla

Składniki:

Grzanki z grilla

 

  • 2 kromki chleba
  • masło czosnkowe

Sposób przygotowania:

Grzanki z grilla
Chleb (świetnie nada się ten wczorajszy, który troszkę już zesechł) smarujemy delikatnie masłem czosnkowym, jednocześnie z dwóch stron. Wkładamy kromki chleba posmarowane masłem na rozgrzanego grilla i grillujemy do momentu odbicia rusztu - z jedne i z drugiej strony po kilka chwil. Grzanki są chrupiące i bardzo smaczne.

Tagi:

chleb