kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Gyros

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pokroić bardzo drobno ogórki, cebule, kapustę i filety. Pokrojone mięso wrzucić na rozgrzany olej,

Gyros

Składniki:

Gyros

 

  • 1 główka kapusty
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 2 puszki kukurydzy
  • 4 filety z kurczaka
  • 4 cebule
  • przyprawa Gyros
  • keczup
  • majonez

 

Sposób przygotowania:

Gyros
Pokroić bardzo drobno ogórki, cebule, kapustę i filety. Pokrojone mięso wrzucić na rozgrzany olej, posypać 2 łyżeczkami przyprawy gyros i smażyć aż do uzyskania złotego koloru. Układamy warstwami wszystkie składniki w następującej kolejności: na spód mięso, keczup, ogórki, cebula, kukurydza, majonez, keczup, kapusta.