Sposób przygotowania:
Sałatka "gyros" z ryżem
Mięso myjemy, kroimy w kostkę i nacieramy przyprawą do gyrosa. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją z opakowania i studzimy. Z papryki wyjmujemy gniazdo nasienne i kroimy ją wraz z obraną cebulą w kostką. Kukurydzę odcedzamy z zalewy.
Sos:
W miseczce mieszamy ze soba ketchup, majonez, sól i pieprz. Wszystkie składniki (kurczak, ryż, papryka, cebula, kukurydza, sos) dzielimy na dwie części. W misce układamy warstwowo: ryż, paprykę, kukurydzę, cebulę, kurczaka i sos (i jeszcze jedna warstwa).
Przed podaniem mieszamy ze sobą składniki sałatki.
Sos:
W miseczce mieszamy ze soba ketchup, majonez, sól i pieprz. Wszystkie składniki (kurczak, ryż, papryka, cebula, kukurydza, sos) dzielimy na dwie części. W misce układamy warstwowo: ryż, paprykę, kukurydzę, cebulę, kurczaka i sos (i jeszcze jedna warstwa).
Przed podaniem mieszamy ze sobą składniki sałatki.