Sposób przygotowania:
Gyros sałatka warstwowa
W pierwszej kolejności przygotowałam mięso, umyte piersi z kurczaka, pokroiłam na małe kawałeczki ( kostka) obsypałam sporą ilością przyprawy, polałam olejem, wymieszałam i odłożyłam na parę godzin do lodówki ( przykryte)
Po tym czasie, mięso usmażyłam i ostudziłam.
Teraz reszta składników, kukurydze należy odcedzić, korniszony pokroiłam w kosteczkę, tak samo cebulę i paprykę, pekinkę drobno posiekałam.
Teraz mamy wybór, albo wszystko dać do miski i wymieszać, albo układać warstwami w przezroczystej misce. Wg własnego gustu, czy potrzeby.
Ja ułożyłam warstwami, na spód dałam mięso, cebulę, na to ketchup, następnie poszły korniszony, kukurydza, majonez, teraz papryka i n wierzch pekinka.
Gotowe, życzę smacznego.
Po tym czasie, mięso usmażyłam i ostudziłam.
Teraz reszta składników, kukurydze należy odcedzić, korniszony pokroiłam w kosteczkę, tak samo cebulę i paprykę, pekinkę drobno posiekałam.
Teraz mamy wybór, albo wszystko dać do miski i wymieszać, albo układać warstwami w przezroczystej misce. Wg własnego gustu, czy potrzeby.
Ja ułożyłam warstwami, na spód dałam mięso, cebulę, na to ketchup, następnie poszły korniszony, kukurydza, majonez, teraz papryka i n wierzch pekinka.
Gotowe, życzę smacznego.
BozenaMatuszczyk