Sposób przygotowania:
Sałatka z ananasa i selera
Pora opłukać, pokroić w piórka
Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek.
Szynkę i jajka pokroić w kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o grubych otworach.
Ananasa odlać z syropu, pokroić w kostkę.
Selera i kukurydzę odlać z zalewy, osączyć na sicie, przełożyć do miski.
Połączyć w misce wszystkie składniki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć sałatkę do salaterki, odstawić do lodówki, aby składniki się przegryzły.
Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek.
Szynkę i jajka pokroić w kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o grubych otworach.
Ananasa odlać z syropu, pokroić w kostkę.
Selera i kukurydzę odlać z zalewy, osączyć na sicie, przełożyć do miski.
Połączyć w misce wszystkie składniki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć sałatkę do salaterki, odstawić do lodówki, aby składniki się przegryzły.