Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 495]

Gyrosowe udka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjne danie na każdą okazję, zarówno jako samodzielne danie, jak i genialna przystawka. Udka kurczaka w aromatycznej przyprawie z niesamowitym farszem, prawdziwy Hit na moim stole.

Gyrosowe udka

Składniki:

Gyrosowe udka

 

  • 5 udek z kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy gyros
  • Sól
  • 1 papryka czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • 40 g kukurydzy konserwowej
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego

Sposób przygotowania:

Gyrosowe udka

I

Gyrosowe Udka
Udka kurczaka, myję, usuwam kości, doprawiam aromatyczna przyprawą gyros.

1. Udka myję, osuszam, wyjmuję kość, doprawiam przyprawą Gyros oraz solą.

II

Gyrosowe Udka
przygotowanie warzyw, kroimy i łaczymy majonezem oraz ketchupem, tak przygotowujemy farsz.

2. Paprykę myję, osuszam, wyjmuję nasiona i drobno kroję. Ogórki kroję w kostkę, cebulę obieram, kroję w kostkę, kukurydzę odlewam z zalewy, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszam z majonezem oraz ketchupem.

III

Gyrosowe Udka
faszerowanie udek kurczaka wcześnie przygotowanym farsz.

3. Gotowym farszem nadziewam udka i zawijam mięso, chowając farsz do środka.
4. Układam w woreczku do pieczenia i piekę 40 minut 180°C.

IV

5. Udka gotowe.
6. Smacznego