Sposób przygotowania:
Karkówka duszona w sosie własnym z grzybamiPrzygotowanie mięsa:
Karczek podzielić na plastry, lekko rozbić. Sól, pieprz, paprykę i curry wymieszać i natrzeć nimi mięso. Plastry mięsa układać na talerzu na zmianę z cebulą. Owinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. W garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso i obsmażyć z każdej strony na rumiano.
Gotowanie sosu
Wrzucić grzyby, smażyć jeszcze 5 minut od czasu do czasu mieszając. Zalać bulionem i dusić pół godziny, czasem zamieszać. Dodać cukier. Łyżkę skrobii rozrobić z wodą i ciągle mieszając wlać do garnka, zagotować. Sos w razie czego doprawić jeszcze solą i pieprzem. Życzę smacznego!
ciasteczka