harsz

harsz

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Halawa Królewska

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Składniki Halawy Królewskiej łączymy stopniowo i gotujemy.

Halawa Królewska

Składniki:

Halawa Królewska

 

Sposób przygotowania:

Halawa Królewska
Zaopatrujemy się w dwa garnki z grubym dnem.
W pierwszym roztapiamy masło. Po roztopieniu wsypujemy kaszę manną i prażymy stale mieszając (należy uważać by nie przypalić) aż kasza nabierze złotobrązowego koloru.Do drugiego garnka wlewamy mleko, wode, wsypujemy Cukier Królewski, banana oraz orzechy. Gotujemy.
Po uprażeniu kaszy wrzucamy ją do syropu (uwaga, może troche "strzelać"). Wszystko ponownie gotujemy i mieszamy do chwili, gdy banan sie całkowicie rozpuści i halawa będzie odchodzić od brzgów garnka..
Halawe spożywamy na ciepło lub zimno, wedle uznania :)