Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mielone mięso wymieszać z 1/3 łyżeczki soli i 1/3 łyżeczki pieprzu i 2-3 łyżkami wody.

Hamburgery

Składniki:

Hamburgery

 

  • Dla 6-8 osób:
  • 700 g Mielonego mięsa wieprzowo - wołowego,
  • Pieprz czarny mielony Galeo,
  • 6-8 bułek do hamburgerów lub kajzerek,
  • 6-8 plastrów sera,
  • sól.
  • Dodatki: sałata, pomidor, cebula, ogórek.

Sposób przygotowania:

Hamburgery
Formować płaskie kotlety i piec na grillu ok. 4-5 minut z każdej strony. Po odwróceniu, położyć na każdym z hamburgerów ser. Na 1 min. przed końcem smażenia mięsa, położyć na grillu przekrojone bułki. Kiedy mięso będzie upieczone, skomponować kanapkę; na wierzch dolnej części bułki położyć liść sałaty, następnie talarek cebuli, ogórka i pomidora, kotlet i nakryć sałatą oraz górną połówką bułki. Podawać z keczupem, musztardą i majonezem.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl