Sposób przygotowania:
Hekele po mojemu
Filety śledziowe wymoczyć około 30 minut ( w zależności od słoności), a następnie pokroić w drobną kostkę.
Ogórki i obraną czerwoną cebulę również drobno pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą obrać i pokroić w kostkę ( ale nie za drobną aby nam się nie zrobiła papka).
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.
Musztardę utrzeć z olejem i dodać do sałatki.
Wszystko razem delikatnie wymieszać, doprawiając do smaku pieprzem.
Ogórki i obraną czerwoną cebulę również drobno pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą obrać i pokroić w kostkę ( ale nie za drobną aby nam się nie zrobiła papka).
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.
Musztardę utrzeć z olejem i dodać do sałatki.
Wszystko razem delikatnie wymieszać, doprawiając do smaku pieprzem.
gusia1000