Sposób przygotowania:
Sałatka z arbuzem, ananasem i oliwkami
Sałatkę umyć i osuszyć, pokroić w drobne kawałki lub porwać. Arbuza obrać i pokroić w kostkę, ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć i nie obierane zetrzeć na tarce grubszej. Szczypiorek umyć i pokroić drobno, paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę, pomidory też pokroić w kostkę lub w małe plasterki.
Wszystkie składniki wymieszać dodać oliwki pokrojone w krążki, przyprawić pieprzem i solą.
Polać oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym, sokiem z cytryny.
Można dodać ulubionych ziół.
Wszystkie składniki wymieszać dodać oliwki pokrojone w krążki, przyprawić pieprzem i solą.
Polać oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym, sokiem z cytryny.
Można dodać ulubionych ziół.