Sposób przygotowania:
Herbata migdałowa
Migdały i ryż zmiel w młynku na proszek.
Wsyp proszek do rondla, wlać 5 szklanek wody, wymieszać, pozostawię na 1 1/2 godz.
Przecedzić przez 3 warstwy wilgotnej gazy.
Dodać szklankę mleka przelać do garnka, wstawić do drugiego z gotującą się wodą.
Gotować na parze na małym ogniu 2 godz.
mieszając kilkakrotnie.
Przyprawić cukrem i solą, zagotować przed podaniem.
Wsyp proszek do rondla, wlać 5 szklanek wody, wymieszać, pozostawię na 1 1/2 godz.
Przecedzić przez 3 warstwy wilgotnej gazy.
Dodać szklankę mleka przelać do garnka, wstawić do drugiego z gotującą się wodą.
Gotować na parze na małym ogniu 2 godz.
mieszając kilkakrotnie.
Przyprawić cukrem i solą, zagotować przed podaniem.