SUPERPRZEPIS

Herbatka rumowo-miodowa

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Herbatka rumowo-miodowa Więcej zdjęć (3)

Rozgrzewająca herbatka w sam raz na zimowe wieczory.

Składniki:

Herbatka rumowo-miodowa

 

  • herbata sypana 2 łyżeczki
  • likier miodowo-rumowy bądź rum – ok 40-50 ml na dużą szklankę
  • miód lub cukier

Sposób przygotowania:

Herbatka rumowo-miodowa
Wyparzyć czajniczek i wsypać herbatę. Zalać wrzątkiem. Przykryć czajniczek pokrywką i parzyć herbatę ok 5 minut. Herbata musi być mocno zaparzona. Herbatę przelać przez sitko do szklaneczek. Dodać rum, miód i wymieszać. Rumu dodałam po łyżeczce, natomiast do szklanki 250 ml proponuje ok 40-50 ml trunku.
Do herbaty z rumem można dodać plasterek cytryny lub szczyptę cynamonu.
Herbatka rumowo-miodowa
Składniki niezbędne to dobra gatunkowo herbata, miód i rum.
Herbatka rumowo-miodowa
Herbatę zaparzamy w czajniczku i przelewamy przez sitko.