Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Indyczy sztukamięs ;

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Odpowiednik potrawy robionej z wołowiny – tyle ,że jeszcze delikatniejsze .

Indyczy sztukamięs ;

Składniki:

Indyczy sztukamięs ;

 

  • 0,5 kg czystego mięsa indyczego z rosołu ( miękkiego ) bez skór, kości, i chrząstek
  • 4 marchewki z rosołu
  • 2 pietruszki z rosołu
  • mały seler z rosołu

 

Sposób przygotowania:

Indyczy sztukamięs ;
Podawać mięso wyjęte bezpośrednio z gorącego rosołu obłożone marchewką , pietruszka i selerem z osobno podaną musztarda . Do tego albo ziemniaki z wody polane roztopionym masełkiem lub pieczywo. Dodatkowo podać do popicia czysty ( doprawiony ) bulion w którym gotowało się mięso lub bulion z żółtkiem .

Tagi:

mięso beza bezy