Sposób przygotowania:
Jabłka faszerowane kaszanką :
Cebulkę usiekać i podsmażyć na złoto na 1 łyżce oleju . Do cebuli dodać obraną ze skórki kaszankę i 2 łyżki oleju . Posolić , popieprzyć , posypać majerankiem do smaku .
Jabłka wydrążyć i nadziać podsmażoną kaszanką .Nakłuć jabłka w kilku miejscach by nie pękły w trakcie pieczenia. Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec Az jabłka zmiękną ( ok. minut ).
Można razem z jabłkami upiec ścięte wierzchy z jabłek i potem przykrywać nimi jabłka ( lub kłaść je obok ).Wierzchy trzeba dokładać pod koniec pieczenia gdyż inaczej rozpadną się.
Podawać na ciepło same , z pieczywem lub jako danie obiadowe z ziemniakami puree .
Jabłka wydrążyć i nadziać podsmażoną kaszanką .Nakłuć jabłka w kilku miejscach by nie pękły w trakcie pieczenia. Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec Az jabłka zmiękną ( ok. minut ).
Można razem z jabłkami upiec ścięte wierzchy z jabłek i potem przykrywać nimi jabłka ( lub kłaść je obok ).Wierzchy trzeba dokładać pod koniec pieczenia gdyż inaczej rozpadną się.
Podawać na ciepło same , z pieczywem lub jako danie obiadowe z ziemniakami puree .
Jolanta27
Babciagramolka
Kochana !
Pięknie dziękuję za miłe słowa - ale to ma być Rodzinna Książka Kucharska - dla Rodziny i znajomych .Chce tam spisać wszystkie nasze najlepsze przepisy i wszystkie kulinarne historyjki rodzinne ( np o tym jak i dlaczego jadłam homara na surowo ) .Dzieciaki wydrukują to - oprawią , na wszelki wypadek zgraja na płytkę by można było następnym z Rodziny dodrukować.
Jolanta27
A nie myślałaś o tym, żeby taką książkę wydać..? Na pewno było by bardzo dużo chętnych na zakup.