Sposób przygotowania:
Jabłka pieczone w cieście
Z margaryny, serka,mąki, cukru waniliowego i proszku zagnieść ciasto.
Podzielić je na pół. Pierwszą część rozwałkować i wyłożyć nim formę (wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą)
Jabłka obrać, przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne.
Na ciasto w blaszce układać jabłka wydrążeniem do dołu
(rodzynki mają być w wydrążeniu). Jabłka posypać cynamonem.
Na to rozwałkować drugą część ciasta. Piec w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 175st. C.
Po upieczeniu jeszcze ciepłe polać lukrem lub ostudzone posypać cukrem pudrem.
Podzielić je na pół. Pierwszą część rozwałkować i wyłożyć nim formę (wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą)
Jabłka obrać, przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne.
Na ciasto w blaszce układać jabłka wydrążeniem do dołu
(rodzynki mają być w wydrążeniu). Jabłka posypać cynamonem.
Na to rozwałkować drugą część ciasta. Piec w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 175st. C.
Po upieczeniu jeszcze ciepłe polać lukrem lub ostudzone posypać cukrem pudrem.