Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Jabłka pod pierzynką z kruszonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciepły deser na zimne popołudnia.

Jabłka pod pierzynką z kruszonki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka pod pierzynką z kruszonki

 

Sposób przygotowania:

Jabłka pod pierzynką z kruszonki
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na pół, wykrawamy gniazda nasienne. Połówki jabłek kroimy na kawałki. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy w nim pokrojone jabłka, skrapiamy je sokiem z cytryny. Na jabłka wykładamy suszoną żurawinę. Z mąki, cukru pudru, cukru waniliowego i masła przygotowujemy kruszonkę- przekładamy skłądniki do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem z końcówką do ubijania. Kruszonką posypujemy jabłka. Naczynie żaroodporne wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez około 20 minut. Smacznego :)
Jabłka pod pierzynką z kruszonki
zapiekane jabłka
Jabłka pod pierzynką z kruszonki
Przed ułożeniem jabłek w naczyniu żaroodpornym smarujemy je masłem.
Jabłka pod pierzynką z kruszonki
Z masła
Jabłka pod pierzynką z kruszonki
mąki pszennej