Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Jabłka smażone, nadziewane wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pomysł na super smaczny deser

Jabłka smażone, nadziewane wiśniami

Składniki:

Jabłka smażone, nadziewane wiśniami

 

Sposób przygotowania:

Jabłka smażone, nadziewane wiśniami
Jabłka obieramy ze skórki i za pomocą specjalnego przyrządu wydrążamy środek jabłek. Wiśnie pozbawiamy pestek i wkładamy je w otwory jabłek po gniazdach nasiennych. Do mąki wbijamy jajka, stopniowo dolewamy mleko i calość miksuejmy na ciasto nalesnikowe. jablka zanurzamy w cieście nalesnikowy i odrazu wkładamy do rozgrzanego tluszczu i smażymy je około 5 minut by skórka była rumiana. Po wyciągnięciu z oleju obsypujemy cukrem pudrem i podajemy jako deser.