paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Jabłka w cieście kokosowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny deser na ciepło to opiekane kawałki jabłek w ciście z kokosem. Deser podajemy na ciepło

 Jabłka w cieście kokosowym

Składniki:

Jabłka w cieście kokosowym

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście kokosowym
Jabłka kroimy w krążki wycinając gniazda nasienne. Krążki muszą mieć grubość ok. 1 cm. Do miski wlać mleko kokosowe dodać pozostałe składniki: mąkę, gałkę muszkatołową szczyptę, cukier, jajko. Wyrabiamy ciasto trzepaczką aby miało konsystencję śmietany w razie potrzeby dodać mąkę. Krążki z jabłka zamaczamy w cieście i przekładamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy na lekko brązowy kolor. Przekładamy po usmażeniu na papierowy ręcznik tak aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Na koniec można polać czekoladą.