Jabłka z bułką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybkie danie na śniadanie :-)

Jabłka z bułką

Składniki:

Jabłka z bułką

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka z bułką
Jabłko dokładnie umyłam i przekroiłam na połowę. Nożem usunęłam gniazdo nasienne oraz ogonek.Widelcem lekko zrobiłam dziurki w każdej połowie jabłka ze skórką. Tak przygotowane owoce ułożyłam na blasze i zalałam je rozpuszczonym masłem. Wierzch obsypałam cukrem wymieszanym uprzednio z sokiem z pomarańczy.Całość piekłam 15minut w 200 s.c .Bułkę pszenną przekroiłam na pół i wysmarowałam masłem .Podpiekłam w mikrofali.Na każdą połówkę bułki ułożyłam połówkę jabłka. Podawałam na gorąco