halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Jabłka z jagodami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne jabłka na deserek.

Jabłka z jagodami

Składniki:

Jabłka z jagodami

 

Sposób przygotowania:

Jabłka z jagodami
Jabłka umyć, ściąć plaster, wydrążyć gniazda nasienne. Jabłka włożyć w naczyniu żaroodpornym do piekarnika 200 stopni. Pieczemy 10-15 minut. Jagody umyć i osuszyć. Do śmietany dodać cukier trzcinowy , łyżkę miodu oraz cukier waniliowy i ubić śmietanę mikserem lub blenderem. Dodać do śmietany skórkę z cytryny , delikatnie wymieszać. Następnie napełnić jabłka bitą śmietaną, posypać jagodami.