agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

jabłka z majerankiem do mięs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najlepiej nadaje sie jako dodatek do smażonej wątróbki,a także do pieczeni wieprzowej,pieczonej kaczki lub gęsi.

jabłka z majerankiem do mięs

Składniki:

jabłka z majerankiem do mięs

 

  • 5jabłek 2 łyżki oleju, sól,cukier ,majranek

Sposób przygotowania:

jabłka z majerankiem do mięs
Obrać i opłukać jabłka,pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne.Podgrzać olej na patelni i wrzucić jabłka,opruszyć solą,cukrem,majrankiem,podsmażyć,a następnie zakryć szczelnie naczynie i ogrzewać do chwili,gdy jabłka zmiękną.Gotowe podawać z mięsem.

Tagi:

jabłka owoce