Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Jabłka z truskawkami pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

jabłka z truskawkami pod kruszonką to świetny deserek dla niezapowiedzianych gości

Jabłka z truskawkami pod kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka z truskawkami pod kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Jabłka z truskawkami pod kruszonką
Przygotowujemy wszystkie składniki, jabłka myjemy i obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach, przekładamy do wysmarowanej masłem foremki do zapiekania, następnie układamy umyte truskawki. Przygotowujemy kruszonkę - do miseczki przekładamy pociachane masło, dodajemy cukier puder oraz przesianą mąkę i wszystko rozcieramy palcami do uzyskania jednolitej kruszonki - kruszonkę przekładamy na owoce wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez minimum 40 minut - jeżeli przytrzymamy do godziny deserek jest jeszcze smaczniejszy :) Można posypać cukrem pudrem wg upodobań :)
Jabłka z truskawkami pod kruszonką
do formy przekładamy starte na dużych oczkach jabłka
Jabłka z truskawkami pod kruszonką
na jabłkach ukłądamy truskawki - ilość tak naprawde wg uznania
Jabłka z truskawkami pod kruszonką
do miseczki przekłądamy masło cukier puder i mąkę i rozcieramy między palcami do uzyskania kruszonki
Jabłka z truskawkami pod kruszonką
gotową kruszonkę nakładamy na całość owoców