Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Jabłka zapiekane z miodem i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zapach i smak, które kojarzą mi się z jesienią.

Jabłka zapiekane z miodem i orzechami

Składniki:

Jabłka zapiekane z miodem i orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka zapiekane z miodem i orzechami
Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne tak, aby pozostawić nieuszkodzony spód. Do wydrążeń włożyć po łyżce orzechów włoskich, następnie po pół łyżki rodzynek, po łyżce orzechów laskowych, całość zalać miodem. W jabłka wbić po dwa goździki. Przygotowane w ten sposób jabłka zapiekać przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać na gorąco.