mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Jabłko nadziewane malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i szybki sposób na deser.

Jabłko nadziewane malinami

Składniki:

Jabłko nadziewane malinami

 

Sposób przygotowania:

Jabłko nadziewane malinami
Orzechy drobno posiekać. Maliny opłukać pod wodą, a następnie dobrze osączyć. Jabłko również umyć, osuszyć, odciąć wierzch , częściowo wydrążyć miąższ oraz pestki. Do wydrążonego jabłka wsypać posiekane orzechy , włożyć suszoną śliwkę, dodać łyżkę miodu oraz maliny. Przykryć wierzchem jabłka a następnie zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut. Jabłko można podawać razem z sokiem owocowym.