Sposób przygotowania:
Jadalne kwiatki
Przygotować składniki na kwiatki, cukier puder przesiać na drobnym sitku, żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, następnie rozpuszczoną żelatynę ostudzić i zmieszać z cukrem pudrem i z glukozą ( bez glukozy masa pęka i nie jest plastyczna), następnie dodać margarynę z temperatury pokojowej, a następnie dodać olejek w dowolnym smaku, wyrabiać energicznie masę marcepanową aby była plastyczna i sprężysta. Na koniec dodać żółty barwnik. i ponownie wyrobić aż całą masa zabarwi się na kolor żółty. Formować ( wycinać przy pomocy wykrawaczek elementy żonkila i sklejać elementy lukrem królewskim) .
Pyza
agnieszkalider
Wykrawaczki są specjalnie do kwiatów, mogę porobić zdjęcia również wykrawaczek.
zewa
w takim razie poprosimy o zdjęcia, bo też nie wiem jak one wyglądają. Będzie wiadomo czego szukać w sklepach.
-Natka-
agnieszkalider
misia14
agnieszkalider
Ja mam specjalne patyczki z różnymi końcami którymi robi się te marszczenia, a poza tym jest w zestawie takie kołeczku, które jest karbowane, na koniec delikatnie kwiatki natłuściłam olejem, ale robi się to po całkowitym wyschnięciu.
misia14
zrób po prostu zdjęcia tych akcesoriów.....i dodaj je na forum lub poszczególne etapy pracy....bo ten przepis właściwie jest bezwartościowy i naprawdę nikt z tego nie zrobi narcyza....po prostu nie wie jak i nie wie czym....po to jest możliwość dodawania poszczególnych etapów aby pokazać innym jak to się robi....
agnieszkalider
Nie ma sprawy, porobię fotki
misia14
zewa
Masz rację, tym bardziej że to nie problem zrobić zdjęcie i dodać.
agnieszkalider