Renata9

Renata9

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 328]

Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To babeczki o trochę innym smaku, ale bardzo dobre. Można je piec z różnymi owocami, zależy kto co lubi. Polecam je do gorącego kakao, do kawki, czy też herbatki.

Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą

Składniki:

Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą

Ciasto:

Dodatkowo:

  • 3/4 szklanki jagód
  • 4 łyżki kropelek czekoladowych

Sposób przygotowania:

Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą

1.

Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą
Zmiksowanie jajek z cukrem brązowym na jednolitą masę

Przygotowałam miskę, do której wbiłam całe jajka oraz dosypałam cukier. Zmiksowałam wszystko na jednolitą masę.

2.

Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą
Zmiksowanie mąki jaglanej z masą w misce

Następnie przesiałam przez sito mąkę jaglaną do zmiksowanej masy i ponownie zmiksowałam mikserem.

3.

Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą
Wsypanie sody oczyszczonej do miski i ponowne zmiksowanie

Kolejnym składnikiem była soda oczyszczona, którą wsypałam do miski i dalej miksowałam.

4.

Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą
Wlanie oleju z pestek winogron i zmiksowanie

Na samym końcu do składników wlałam olej z pestek winogron i ponownie zmiksowałam.

5.

Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą
Wlanie ciasta jaglanego do foremek silikonowych

Przygotowałam małe foremki silikonowe, do których wlałam ciasto do 2/3 wysokości.

6.

Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą

Kolejno powkładałam jagody do każdej foremki.

7.

Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą

Wierzch posypałam kropelkami czekoladowymi.

8.

Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą

Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C i gdy osiągnął swoją temperaturę to włożyłam babeczki, piekłam je około 20 minut.

9.

Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą

Upieczone babeczki wystudziłam, wyjęłam z foremek i podałam na talerzu. Smacznego !