Sposób przygotowania:
Jaglane babeczki z jagodami i czekoladą1.
Przygotowałam miskę, do której wbiłam całe jajka oraz dosypałam cukier. Zmiksowałam wszystko na jednolitą masę.
2.
Następnie przesiałam przez sito mąkę jaglaną do zmiksowanej masy i ponownie zmiksowałam mikserem.
3.
Kolejnym składnikiem była soda oczyszczona, którą wsypałam do miski i dalej miksowałam.
4.
Na samym końcu do składników wlałam olej z pestek winogron i ponownie zmiksowałam.
5.
Przygotowałam małe foremki silikonowe, do których wlałam ciasto do 2/3 wysokości.
6.
Kolejno powkładałam jagody do każdej foremki.
7.
Wierzch posypałam kropelkami czekoladowymi.
8.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C i gdy osiągnął swoją temperaturę to włożyłam babeczki, piekłam je około 20 minut.
9.
Upieczone babeczki wystudziłam, wyjęłam z foremek i podałam na talerzu. Smacznego !