Sposób przygotowania:
Babeczki jaglane z żurawiną
Z łyżki mąki , odrobiny mleka i cukru przygotuj zaczyn o konsystencji gęstej śmietany i pozostaw do wyrośnięcia. Makę przesiej do miski i ogrzej ją. Jaja utrzyj z cukrem do białości, dodaj wanilię. Dodaj jaja do mąki razem z zaczynem, dodaj kaszę ,szczyptę soli, stopione i schłodzone masło. Wyrób gładkie ciasto do chwili, aż zacznie odstawać od ręki. Pod koniec wyrabiania dodaj suszoną żurawinę (odrobinę zostaw do dekoracji). Pozostaw w cieple do wyrośnięcia. Wyłóż ciasto do wysmarowanych foremek i upiecz na złoty kolor. Po ostudzeniu polej polewą czekoladową, udekoruj lukrem i żurawiną.
Sarenka
luna
jaNina
Staram się gotować zdrowo i apetycznie!
msewka
Natala1210
iwi69
ava40
jaNina
Moim domownikom też smakowały :)
Pozdrawiam serdecznie!