jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Babeczki jaglane z dżemem brzoskwiniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Łatwe w przygotowaniu babeczki jaglane z dżemem brzoskwiniowym można jeść zarówno na śniadanie jak i na deser.

Babeczki jaglane z dżemem brzoskwiniowym

Składniki:

Babeczki jaglane z dżemem brzoskwiniowym

 

  • 100 g kaszy jaglanej
  • dżem brzoskwiniowy
  • kilka łyżek zmielonych migałów
  • kilka łyżek twarożku kremowego
  • cynamon do posypania opcjonalnie(
  • starta gorzka czekolada do posypania
  • listki mięty do dekoracji

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki jaglane z dżemem brzoskwiniowym
Kaszę ugotowałam wg przepisu na opakowaniu. Nłożyłam kaszę do silikonowych foremek na babeczki dociskając ją lekko do brzegów i pozostawiając w środku wgłębienie. Po lekkim przestudzeniu posmarowałam górę twarożkiem i posypałam startymi migdałami. We wgłębienie każdej babeczki włożyłam łyżeczkę dżemu brzoskwiniowego . Oprószyłam babeczki startą czekoladą, cynamonem (bo bardzo lubię szczególnie jesienią!). Udekorowałam babeczki listkami mięty. Polecam zjeść nieco tej dekoracji, gdyż świetnie wpływa na trawienie.