Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jagoda świętych

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Winogrona opłukać, a twaróg dobrze utrzeć, lekko posolić. Brać łyżką małe

Jagoda świętych

Składniki:

Jagoda świętych

 

Sposób przygotowania:

Jagoda świętych
Winogrona opłukać, a twaróg dobrze utrzeć, lekko posolić. Brać łyżką małe porcje sera, tak wkręcać w nie pojedyncze jagody, aby pokryć je równą warstwą. Ułożyć uformowane w ten sposób kulki na sicie, wstawić na pół godziny do lodówki. W moździerzu roztłuc orzeszki pistacjowe. Wyjąć serowe kuleczki, obtoczyć w orzeszkach i tak ozdobione podawać.