Sposób przygotowania:
Jagodowa eksplozja smaku
Przygotować niezbędne składniki na deser. Jagody i poziomki umyć dokładnie pod bieżąca wodą i osuszyć. Pozostawić odrobinę owoców do dekoracji deserów. Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje rozpuścić ją w gorącej wodzie do 3/4 szklanki. Do osobnego naczynia wrzucić jagody, i poziomki i rozdrobnić je blenderem. Do jagód dodać połowę jogurtu greckiego i połowę cukru oraz połowę żelatyny i zmiksować. Do Poziomek dodać połowę jogurtu greckiego i połowę cukru i połowę żelatyny i również zmiksować. Porcjować do pucharków warstwę jagodową, następnie warstwę poziomkowa, wyrównać i ozdobić na wierzchu poziomkami i jagodami, wstawić do lodówki na około 3 godziny w celu zupełnego stężenia.