agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Jagodowa eksplozja smaku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny i szybki deser z jagodami i poziomkami

Jagodowa eksplozja smaku

Składniki:

Jagodowa eksplozja smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Jagodowa eksplozja smaku
Przygotować niezbędne składniki na deser. Jagody i poziomki umyć dokładnie pod bieżąca wodą i osuszyć. Pozostawić odrobinę owoców do dekoracji deserów. Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje rozpuścić ją w gorącej wodzie do 3/4 szklanki. Do osobnego naczynia wrzucić jagody, i poziomki i rozdrobnić je blenderem. Do jagód dodać połowę jogurtu greckiego i połowę cukru oraz połowę żelatyny i zmiksować. Do Poziomek dodać połowę jogurtu greckiego i połowę cukru i połowę żelatyny i również zmiksować. Porcjować do pucharków warstwę jagodową, następnie warstwę poziomkowa, wyrównać i ozdobić na wierzchu poziomkami i jagodami, wstawić do lodówki na około 3 godziny w celu zupełnego stężenia.