kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Jagodowe racuszki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jagodowe racuszki to jagodowy przysmak.

Jagodowe racuszki

Składniki:

Jagodowe racuszki

 

  • 2 szklanki jagód
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju,
  • aromat waniliowy
  • 1 łyżka proszku do pieczenia,
  • 2 jajka,
  • 2 szklanki mleka,
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Jagodowe racuszki
Przygotowujemy ciasto z mąki, oleju, aromatu, proszku do pieczenia, jajek, mleka i cukru. Dodajemy jagody, mieszamy i smażymy.

Placuszki podajemy gorące ze śmietaną.