Sposób przygotowania:
Jagody na zimową porę
Jagody przebrać, szybko opłukać i odcedzić na sicie. Przełożyć je do garnka, wsypać cukier wymieszany z konfitur fix i wszystko wymieszać. Wszystko doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty.
Gorącą konfiturą napełnić słoiczki i szybko, szczelnie zakręcić zakrętki.
Zostawić do wystudzenia a potem przechowywać w chłodnym miejscu.
Gorącą konfiturą napełnić słoiczki i szybko, szczelnie zakręcić zakrętki.
Zostawić do wystudzenia a potem przechowywać w chłodnym miejscu.
![Jagody na zimową porę Jagody na zimową porę](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jagody-na-zimowa-pore-364556.jpg)
![Jagody na zimową porę Jagody na zimową porę](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jagody-na-zimowa-pore-364557.jpg)
![Jagody na zimową porę Jagody na zimową porę](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jagody-na-zimowa-pore-364558.jpg)