Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Jagody pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jagody zapiekane z kruszonką i białą czekoladą.

Jagody pod kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jagody pod kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Jagody pod kruszonką
Jagody oczyścić i umyć. 2 małe foremki do zapiekania wysmarować masłem. Na ich dnie rozsypać brązowy cukier. Na cukier rozłożyć jagody. 25 g masła zagnieść z białym cukrem i mąką na sypką, grudkowatą masę. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, a następnie grubo posiekać. Czekoladę dodać do kruszonki i wymieszać. Kruszonkę z czekoladą rozsypać na jagodach. Zapiekać w 180 stopniach przez ok. 25-30 minut.
Jagody pod kruszonką
Foremki do zapiekania posmarowane masłem i posypane brązowym cukrem.
Jagody pod kruszonką
Oczyszczone i umyte jagody rozsypane w foremkach.
Jagody pod kruszonką
Kruszonka przygotowana z masła białego cukru i mąki.
Jagody pod kruszonką
Kruszonka z dodatkiem białej czekolady rozsypana na jagodach.