Sposób przygotowania:
Jagody pod kruszonką
Jagody oczyścić i umyć. 2 małe foremki do zapiekania wysmarować masłem. Na ich dnie rozsypać brązowy cukier. Na cukier rozłożyć jagody. 25 g masła zagnieść z białym cukrem i mąką na sypką, grudkowatą masę. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, a następnie grubo posiekać. Czekoladę dodać do kruszonki i wymieszać. Kruszonkę z czekoladą rozsypać na jagodach. Zapiekać w 180 stopniach przez ok. 25-30 minut.
![Jagody pod kruszonką Jagody pod kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jagody-pod-kruszonka-118673.jpg)
![Jagody pod kruszonką Jagody pod kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jagody-pod-kruszonka-118674.jpg)
![Jagody pod kruszonką Jagody pod kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jagody-pod-kruszonka-118675.jpg)
![Jagody pod kruszonką Jagody pod kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jagody-pod-kruszonka-118676.jpg)