Jaja faszerowane curry

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jajeczka dość pikantne i bardzo dekoracyjne.

Jaja faszerowane curry

Składniki:

Jaja faszerowane curry

 

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 50 g żółtego twardego sera (ja użyłam carskiego - polecam)
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1/4 łyżeczki curry
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • 3 łyżki odsączonej kukurydzy z puszki
  • zielenina do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane curry
Jaja obrać ze skórki i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka, wrzucić do miseczki, wymieszać z musztardą, przyprawami, startym na tarce żółtym serem, kukurydzą. Nadziać połówki jajek, udekorować zielonymi listkami, zielonym groszkiem.