Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Jaja faszerowane pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jaja faszerowane pieczarkami - szybki , prosty sposób na przekąskę :)

Jaja faszerowane pieczarkami

Składniki:

Jaja faszerowane pieczarkami

 

  • 5 jaj
  • 5 dużych pieczarek
  • 1mała cebula
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól , pieprz do smaku
  • 3-4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane pieczarkami
Jaja ugotować na twardo , obrać , opłukać , przekroić na pół , wyjąć żółtka , żółtka rozgnieść widelcem . Pieczarki umyć , zetrzeć na tarce jarzynowej , cebulę bardzo drobno pokroić w kostkę , udusić razem z pieczarkami na oleju ( dusić do odparowania płynu ) wystudzić . Do wystudzonych pieczarek dodać rozgniecione żółtka , majonez , sól , pieprz , dobrze wszystko połączyć , napełniać połówki białek . Podawać z pieczywem i wędlinami .