oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Jaja nadziewane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jeżeli masa jest za sucha, można dodać łyżkę śmietanki lub majonezu.

Jaja nadziewane pieczarkami

Składniki:

Jaja nadziewane pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Jaja nadziewane pieczarkami
jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekrajać wzdłuż na połowy, wyjąć żółtka. Umyte pieczarki drobno pokrajać, podsmażyć w tłuszczu i przestudzić. Pieczarki i żółtka przepuścić przez maszynkę z drobnym sitkiem, dodać sól, pieprz, drobno posiekaną koperek. Ułożyć połówki jaj na listkach sałaty, przybrać półmisek cząstkami pomidora lub rzodkiewkami.