2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Jajeczka po tatarsku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Prosto szybko i smacznie idealna zakąska do wszystkiego

Jajeczka po tatarsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajeczka po tatarsku

 

  • 8 jaj "od szczęśliwych kur"
  • 100 g maślaczków w zalewie octowej domowej roboty,równie dobrze mogą spełnić tę funkcję pieczarki
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • 1 mała cebulka
  • 2 łyżki majonezu
  • sól,pieprz biały do smaku
  • 1 ogórek konserwowy do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajeczka po tatarsku
Jajka wkładamy do rondelka zalewamy wodą i gotujemy na twardo około 5-6 minut .Odstawiamy do ostygnięcia ,obieramy ze skorupek,przekrawamy na połówki ,żółtka delikatnie wydrążamy do miseczki. Grzybki i ogórki osączamy z zalewy drobniutko kroimy ,cebulkę obieramy kroimy w kosteczkę dodajemy do wydrążonych żółtek,doprawiamy do smaku solą i pieprzem dodajemy majonez i mieszamy. Gotowym farszem nadziewamy białka ,dekorujemy paseczkami z ogórka konserwowego.wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Smacznego:)
Jajeczka po tatarsku
jajka gotujemy na twardo obieramy ze skorupek
Jajeczka po tatarsku
szykujemy grzybki i ogórki do nadzienia jajek
Jajeczka po tatarsku
składniki nadzienia mieszamy ze sobą doprawiamy do smaku
Jajeczka po tatarsku
a na koniec nadziewamy farszem każdą połówkę jajka

Tagi:

domowe