IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Jajeczna pasta kanapkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwa pasta kanapkowa.

Jajeczna pasta kanapkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajeczna pasta kanapkowa

 

  • 6 ugotowanych na twardo jajek
  • 1/4 cebuli
  • 2 łyżki margaryny
  • pęczek szczypiorku
  • 1 pełna łyżka ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajeczna pasta kanapkowa
Jajka i cebulkę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy 2 łyżki margaryny, łyżkę ostrej musztardy, łyżeczkę musztardy francuskiej, doprawiamy solą i obficie pieprzem, mieszamy aż składniki ładnie się połączą i powstanie w miarę jednolita pasta. Do pasty dodajemy drobno posiekany szczypiorek i ponownie mieszamy.
Jajeczna pasta kanapkowa
Ugotowane na twardo jajka kroimy w drobną kostkę
Jajeczna pasta kanapkowa
Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do jajek
Jajeczna pasta kanapkowa
Do pasty dodajemy pełną łyżkę ostrej musztardy
Jajeczna pasta kanapkowa
Do pasty dodajemy drobno posiekany szczypiorek