Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Jajeczne ślimaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jajeczne szybkie śniadanko.

Jajeczne ślimaczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajeczne ślimaczki

 

  • 2 jajka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • szczypiorek - wg uznania

Sposób przygotowania:

Jajeczne ślimaczki
Jajka wbić do miseczki, dokładnie rozbełtać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, wlać na nią rozbełtane jajka i usmażyć jak naleśniki na rumiano z obu stron. Usmażone jajka posmarować majonezem i ketchupem. Szczypiorek posiekać. Posypać nim naleśniczki z jajek. Zwinąć w ruloniki i kroić w ok. 1,5 cm plastry.
Jajeczne ślimaczki
Jajka wbite do miseczki i dokładnie rozbełtane.
Jajeczne ślimaczki
Jajka wylane na rozgrzany na patelni olej.
Jajeczne ślimaczki
Naleśniczki usmażone na rumiano z rozbełtanych jajek.
Jajeczne ślimaczki
Usmażone jajka posmarowane majonezem i ketchupem i posypane szczypiorkiem.

Tagi:

jajko jajka