aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Pasta jajeczna z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jako pyszny dodatek do pieczywa polecam delikatną pastę jajeczną na bazie serków topionych. Smak tradycyjnej pasty urozmaiciłam dodatkiem.

Pasta jajeczna z papryką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasta jajeczna z papryką

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z papryką
Do miski wrzucamy serki topione i przyprawiamy je sporą ilością pieprzu. Dokładnie rozgniatamy je, jednocześnie mieszając. Do wymieszanych serków dodajemy kiełki rzodkiewki.

Paprykę myjemy i osuszamy, następnie kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do miski z pastą. Całość dokładnie mieszamy.

Jajka gotujemy na twardo i ostygnięte obieramy ze skorupki. Następnie kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do miski z pastą. Całość lekko mieszamy.

Gotową pastę podajemy na śniadanie lub kolację jako dodatek do pieczywa.
Pasta jajeczna z papryką
Do miski wrzucamy serki topione i przyprawiamy pieprzem.
Pasta jajeczna z papryką
Serki rozgniatamy i dodajemy do nich kiełki rzodkiewki.
Pasta jajeczna z papryką
Paprykę kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do pasty.
Pasta jajeczna z papryką
Na koniec dodajemy pokrojone w kosteczkę jajka.
Pasta jajeczna z papryką
Pastę ponownie, lekko mieszamy żeby jajka za bardzo nie rozpadły się.