Sammyk

Sammyk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Jajecznica a'la Moi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najdelikatniejsza jajecznica jaką jadłam..

Jajecznica a'la Moi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajecznica a'la Moi

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica a'la Moi
Przede wszystkim mój sposób robienia jajecznicy : oddzielam białka i żółtka. Masełko rozpuszczam na patelni, wlewam białka, delikatnie solę, i mieszam. Białko powinno się ściąć i dopiero wtedy dolewam żółtka z 3łyżkami mleka. Ten sposób wyjątkowo przypadnie do gustu osobom, które tak jak ja, uwielbiają nie do końca ścięte żółtko. Zawsze sobie nakładam pierwszej, a później jeszcze dosmażam dla Mojego . Dzięki masełku i mleku jajecznica ma niezwykle delikatny smak. I rozpuszcza się w ustach. Moja ulubiona. Sssmacznego!
Jajecznica a'la Moi
Najpierw należy na masełku ściąć białka.
Jajecznica a'la Moi
Do żółtek dodajemy mleko i dopiero dolewamy do ściętych białek
Jajecznica a'la Moi
Dosmażamy do ulubionej konsystencji żółtka